Senergia AB och Emotion Logistics AB etablerar lager i Jönköping

Written by
Senergia
Published on
2021-10-18 15:47:12

Senergia, Nordens ledande grossist inom hållbar energi, och det snabbväxande logistikbolaget Emotion Logistics, inleder ett samarbete för att hantera och utveckla varuförsörjningen av solenergi, elbilsladdning och energilagring. I den första fasen kommer Senergia att lagerhålla och distribuera produkter från Jönköping till kunder i Sverige och Norge.


Senergia har under de senaste åren tagit en position som den ledande nordiska grossisten inom solenergi, elbilsladdning och energilagring/batterier, med kunder som är professionella installatörer och entreprenörer. Senergia har vuxit genom sin gedigna kunskap och välutvecklade teknikstöd. Genom sitt samarbete med Emotion Logistics tas nu nästa steg i tillväxtresan genom att investera i och utveckla branschens bästa försörjningskedja.


Emotion Logistics AB är ett dotterbolag till Börjes Logistik & Spedition AB och levererar tredjepartslogistik till starka varumärken som säljer direkt till konsument eller via återförsäljare. Bolaget finns på sex adresser i Sverige med ca 120 medarbetare och 45 000 kvm logistikytor.


- Vi ser en betydande potential i Jönköping som logistiskt nav i Norden. Det är glädjande att vi nu, tillsammans med Senergia AB, kan fortsätta utveckla konsumentfokuserad logistik i Jönköping. Att få förtroendet att gemensamt arbeta för en hållbar energiförsörjning i samhället känns mycket inspirerande, säger Markus Kinnander, VD Emotion Logistics AB.


Verksamheten öppnar i oktober och kommer att driftsättas i två etapper. Ett flertal nya medarbetare har rekryterats och fler kommer att rekryteras under den gemensamma tillväxtresan.Kontakt

Senergia AB 

Thomas Lithner 

VD 

070-421 23 74

thomas.lithner@senergia.se


Emotion Logistics AB 

Markus Kinnander 

VD 

070-976 40 86

markus.kinnander@emotionlogistics.com